Oferte Speciale Contact Informatii utile
urmareste pe facebook urmareste pe hi5 urmareste pe facebook
TURISM
EXTERN
REZERVA
HOTEL
CITY
BREAK
TURISM
INTERN
BILETE
AVION
 

TUNISIA

TUNISIA - TARA VOALULUI

Taram al faraonilor, al legendelor captivante, al civilizatiilor antice si al templelor magnifice, Egiptul este una din cele mai frumoase si captivante tari din lume.


Egiptul se mandreste cu una dintre cele mai vechi civilizatii. in perioada dintre anii 3000 i.Ch. si 525, cand in regatele egiptene au domnit mai multi faraoni, istoricii delimiteaza trei etape diferite. Din aceasta vreme ne-au ramas amintirile istorice cele mai frumoase si cele mai de pret, ceea ce fac Egiptul atat de atragator. Comorile si stiintele antice egiptene i-au fermecat chiar si pe greci. in anul 332 i.Ch. Alexandru cel Mare, domnitorul macedonean, a intemeiat o dinastie noua. in anul 30 i.Ch., Egiptul a ajuns sub jurisdictia Imperiului Roman, administrat din capitala bizantina, Constantinopol. in 642 au fost cuceriti de arabi, care au impus araba limba oficiala si ca religie islamul. Dupa ce, in anul 1517, Egiptul a ajuns sub dominatia otomana, s-a inregistrat o perioada de declin in viata economica si culturala a tarii. La sfarsitul sec. al XVIII-lea si inceputul sec. al XIX-lea, a urmat o perioada scurta de influenta franceza, dupa care puterea a revenit regelui turc, Mohammed Ali. Egiptul a acumulat datorii mari fata de Marea Britanie, prin urmare, in anul 1882, englezii au preluat controlul tarii si al Canalului Suez. in 1914, a devenit parte integranta a protectoratului britanic, iar din 1922 a obtinut independenta formala. in al Doilea Razboi Mondial armata germana a fost nimicita in vestul tarii, la El-Alamein. Egiptul si-a obtinut independenta in 1953. Tara a fost condusa de generalul Mohamed Naguib, pana in 1954, cand puterea a fost preluata de generalul Gamal Abdel Nasser. in anul 1956, Canalul Suez a fost numit proprietate nationala. in 1961, cu ajutor financiar si tehnic sovietic, a inceput construirea Marelui Baraj de la Aswan.
In 1967, in urma razboiului de sase zile cu Israelul, Egiptul a pierdut peninsula Sinai, care in anul 1978 i-a revenit Egiptului in urma tratatului semnat la Camp David. Apropierea de lumea araba a cauzat izolarea Egiptului, dar dupa asasinarea lui Sadat, noul presedinte, Hoszni Mubarrak, a facut tot posibilul pentru a mentine relatiile bune cu „vestul“. Totodata a facut eforturi considerabile pentru obtinerea autonomiei palestiniene in Israel. Astfel relatia Egiptului cu majoritatea tarilor arabe s-a imbunatatit, relatie care in zilele noastre se bazeaza in primul rand pe turism.

Tunisia, inca din timpuri stravechi, este locul de intalnire al popoarelor Orientului Apropiat si mediteraneene. Bastinasii teritoriului sunt berberii, care probabil in jurul anului 8000 i.Ch. s-au stabilit pe acest pamant. Istoria propriu-zisa a tarii incepe odata cu stabilirea fenicienilor pe aceste meleaguri, in secolul al XII-lea i.Ch. Fenicienii au creat un imperiu bazat pe comert, au fondat orasele Cartagina, Sousse (Hadrumentum) si Tunis (Thines). Secolele antice au fost caracterizate de rivalitatea fenicienilor cu romanii si grecii, din punct de vedere al suprematiei economice si comerciale.
Cele trei razboaie punice intre Roma si Cartagina au dus la distrugerea completa a Cartaginei in anul 146 i.Ch. Paralel cu decaderea Imperiului Roman, teritoriul a fost cucerit de vandali (439-533 d.Ch.), mai tarziu a ajuns sub jurisdictie bizantina, similar teritoriilor din nordul Africii, a fost pana la urma cucerit de islam.
in jurul anului 670 d.Ch., 150.000 de cuceritori arabi s-au stabilit aici, au construit fortarete, moschee, retele de alimentare cu apa si au fondat orasul Kairouan. Din anul 1236 a domnit dinastia Hafsid, in aceasta perioada capitala a fost mutata de la Mahdia la Tunis. in 1535, Carol al V-lea a cucerit Tunisul, dar suprematia spaniola a durat doar 40 de ani, deoarece turcii dupa ocuparea Algeriei, au invadat si Tunisia.
In anul 1880, cand trupele franceze au ocupat tara, iar beiul, inaltul functionar local turc a semnat un tratat prin care recunoaste tara ca protectorat al Frantei, desi practic Tunisia a devenit colonie franceza. in 1955,  Habib Bourguiba, a revenit din exil si a declarat independenta tarii. Tunisia a fost declarata republica si au ales pe Habib Bourguiba presedinte. Bourguiba a sustinut o politica occidentala, straina cu care  si-a castigat inamici. S-au construit noi localitati, scoli, spitale, iar in anii 80 s-au realizat si marile investitii, ca doua retele feroviare electrificate, platforme industriale, aeroporturi, baraje, canale, conducte de tevi sau centre turistice. Tunisia refuza sa rupa relatiile cu Statele Unite ale Americii in timpul razboiului arabo-israelian in 1967. in 1987 Bourghiba a fost indepartat de la putere si a fost urmat de gen. Zine al-Abidine Ben Ali, detinerea postului a fost pronuntat cu represiune. Ben Ali a fost reales in anul 1999 cu 99% fapt ce a fost criticat de mai multi observatori internationali. In zilele noastre, Tunisia este o republica independenta, cea mai dezvoltata si linistita tara a Africii de Nord. Contrar industrializarii sporite, acest tinut african insorit cu plaje lungi mediteraneene asteapta turistii cu frumusetea sa originala.

Date geografice
Tunisia este situata in partea de nord a Africii, pe litoralul Marii Mediterane. in vest se invecineaza cu Algeria, la sud cu Libia. in partea de nord se intinde o regiune muntoasa cu Muntii Atlas, care se transforma usor intr-o campie roditoare, acoperind cea mai mare suprafata a tarii. O sesime din suprafata tarii este acoperita de cel mai mare desert din lume, Sahara.
Tunisia are o populatie de 9 milioane locuitori, aproape in intregime de nationalitate araba, care s-a concentrat in orasele de pe coasta, cel mai mare fiind Tunis, capitala, iar cele mai importante orase, din punct de vedere turistic, sunt Sousse, Hammamet si Monastir.

Cartagina
Orasul rival al Romei, Cartagina, a trebuit daramat. Pamantul unde se inalta a fost presarat cu sare. Baile lui Antoniu si amfiteatrul pastreaza si astazi atmosfera erei eroice a imperiului punic. Se poate vizita dealul de 6 m inaltime, construit din urnele primilor nascuti ai aristocratiei sau Muzeul National de pe dealul Byrsa, de unde privelistea orasului este superba. in fiecare vara, in portul orasului se organizeaza festival in aer liber si teatru, o adevarata atractie turistica.

Sidi Bou Said
Satul pitoresc ridicat in stil tipic maur, in combinatii de albastru si alb, de unde privelistea catre golful Tunisului este minunata, este locul de intalnire al artistilor. Localitatea Marsa este renumita pentru baile sale si pentru cafeneaua Saf-Saf. in piata se afla o moschee din vremea dinastiei Hafsid.

TUNISIA - cea mai vestită poartă către Orient – este situată într-o lume îndepărtată dar uşor accesibilă, la aproximativ trei ore de zbor din România, în partea de Nord a Africii.

Medinele din Hammamet şi Sousse, Colosseul din El Jem, locuinţele troglodite din Matmata, ruinele Cartaginei sunt mărturiile unei culturi de peste 3000 de ani. Clima mediteraniană, plaje cu nisip fin, marea albastră cristalină, practicarea diferitelor sporturi (golf, scufundări) în orice perioadă a anului sunt atracţii pentru cei care preferă o odihnă activă.

Dunele de nisip din Sahara alături de minunatele comori ale naturii vă invită să cunoaşteţi lumea misterioasă a estului. Infrastructura dezvoltată, lanţurile hoteliere moderne şi ospitalitatea tunisiană reprezintă garanţia unei vacanţe de neuitat.

Pe parcursul circuitelor şi excursiilor, aveţi posibilitatea de a admira atracţiile turistice şi culturale, monumentele istorice şi în acelaşi timp de a cunoaşte misterele Africii, alături de ghizi cu înaltă calificare. Scopul nostru este de a crea o imagine memorabilă şi plăcută despre Tunisia.

Sousse

Orasul Sousse este situat pe coasta mediteraneana a Tunisiei, la o distanta de 143 km de capitala Tunis.Supranumit si perla Saharei, orasul Sousse este renumit pentru viata de noapte, plajele cu nisip fin si apa curata. In Sousse se poate vizita Medina - centrul vechi, Muzeul (opera de arta din perioada romana, sculptura, piese de arhitectura, mozaicuri pavimentare), Marea Moschee Ribat-ul care in timpul invaziilor devenea locul de refugiu al localnicilor.

Alte obiective turistice sunt catacombele, peste 200 de galerii unde se gasesc 15.000 morminte si Portul Kantaoui situat in centrul statiunii.

Hammamet 

Orasul Hammamet este situat pe coasta mediteraneana a Tunisiei, la o distanta de 60 km de capitala Tunis.Orasul Hammamet este cea mai noua statiune cu hoteluri luxoase si plaje late cu nisip fin. In Hammamet se poate vizita: Muzeul din Fort, fosta cazarma de pe ale carei ziduri se vede panorama orasului, Cofetaria "Le Canari" renumita pentru delicioasele inghetate in intreaga zona si Casa lui George Sebastian, miliardarul roman, care gazduieste astazi Centrul Cultural International.In gradinile vilei a fost amenajat un teatru in aer liber unde se desfasoara un festival international.

Port El Kantaoui
Port el Kantaoui este perla turismului tunisian si se afla la 5 km de Sousse, spre nord. In portul cu sute de corabii si iahturi, înconjurat de casute albe, gasim hoteluri luxoase construite în stil andaluz, terenuri de golf si centre de scufundari.


Yasmine Hammamet este cea mai noua statiune tunisiana si prima in topul recomandarilor noastre. Situata la doar o ora de aeroportul din Tunis Carthage si cel din Monastir si doar 6 minute de Hammamet, statiunea ofera peste 45 de hoteluri de top, cele mai bune restaurante, gradini si strazi largi cu palmieri.Trasatura caracteristica a acestei statiuni este data de gradinile imense de iasomie, trandafiri si portocali. O statiune completa, mergand de la sporturi de apa, calarit sau golf pana la tratament cu ape minerale. Construita intr-o maniera tipica tunisiana si situata in centrul statiunii, Medina se prezinta sub forma unui oras vechi traditional recunoscut si ca spatiu cultural, ce adaposteste : un complex rezidential format din spatii de locuit traditionale (Dars si Foundouks), piete tunisiene (souk-uri)- unde se gasesc obiecte artizanale si din ceramica specifice tarii arabe, spatii de divertisment si distractie ( teatre, discoteci, muzee, restaurante), un parc tematic “Le Carthago”. Yasmine Hammamet se intinde de-a lungul a 4 km de plaja si cuprinde o suprafata de 278 ha. Statiunea turistica se mandreste cu hoteluri, vile si bungalouri din care un procent de 80% se incadreaza in categoria hotelurilor de 4 si 5 stele. Alaturi de lanturile hoteliere cele mai recent construite, Yasmine Hammamet se remarca nu numai datorita Medinei, pietelor traditionale (souk-urile ), centrelor de thalasoterapie, galeriilor comerciale, spatiilor verzi si centrelor de animatie dar si celor doua terenuri renumite de golf, Yasmine si Cytrus, situate la doar 5 km de statiune. In ceea ce priveste gastronomia cu specific arabesc printre cele mai renumite restaurante din acesata regiune se deosebesc “Chez Achour”, alaturi de “La Brise” si “La Republique”. In ceea ce priveste portul de yahturi din Yasmine Hammamet, acesta se remarca datorita proportiilor si caracteristicilor tehnice deosebite, fiind in acelasi timp cel mai important port de agrement ce este situat pe malul stang al Marii Mediterane, detinand peste 740 de vapoare. Totodata portul face legatura nu doar cu capitala tunisiana, de care o despart doar 60 de km, ci si cu Sicilia – un port modern ce detine peste 700 de vapoare si yahturi.

PENTRU MAI MULTE INFORMATII SI OFERTE PERSONALIZATE

VA ASTEPTAM CU DRAG! 

Telefoane fixe: 0332.418.310 ; 0332.418.320

Telefoane mobile: 0756.081.889  si 0756 081 886 

                                 Adresa de e-mail: malyatravel @yahoo.com,        

                                                                office@malyatravel.net

 
ACTE MALYA TRAVEL ( ), BULGARIA ( ), CIPRU ( ), CROATIA ( ), DUBAI ( ), EGIPT ( ), GRECIA ( Creta , Corfu , Halkidiki si Thassos, Kos, Mykonos, Paralia Katerini , Rodos, Santorini , Zakynthos, ), ISRAEL ( ), MALTA ( ), SPANIA ( Tenerife , Costa Brava, Costa del Sol , Gran Canaria, Palma de Mallorca, ), TUNISIA ( ), TURCIA ( ),
  • SC. MALYA INVEST SRL
  • Iasi, B-dul. Socola, Nr.13, Bl.D6, Sc.A, Ap.3, parter
  • Tel:       0332.418.310
  • Fax:      0332.418.320
  • Mobil:  0744.427.464
  • CUI: RO17093560
  • Nr. Ord. Reg. Com: J22/15/2005
  • Capital Social: 45200 lei
  • Licenta: 367/18.12.2018
  • Brevet: 13934/25.07.2008 Craciun Mihaela Corina
  • Banca Transilvania Iasi (SWIFT CODE: BTRLRO22)
  • IBAN RON: RO38 BTRL 0240 1202 R222 01XX
  • IBAN EUR: RO24 BTRL EURC RT00 R222 0103
  • Polita Asig.: Omniasig I 52855 18.12.2022-17.12.2023
  • Operator date caracter personal: 21452/19.10.2011
Telefonul consumatorului: InfoCons 0219551